Relatietherapie in Rotterdam

Deze relatiebegeleiding wordt gegeven door een ervaren echtpaar wat behulpzamer blijkt voor beide partners. Helaas nemen wij op dit moment geen nieuwe cliënten aan.

Waarom relatietherapie?

Volgens Sue Johnson, de creator van de zeer succesvolle relatietherapie “Emotionally Focussed Couple Therapy”, is de kernvraag in een relatie niet: “kunnen we goed communiceren en onderhandelen” maar “heb ik het gevoel dat je er voor me zal zijn als het er op aan komt, als ik je nodig heb”.

Nu geven wij ook de training “Houd mij vast” op basis van dit bekende boek van Sue Johnson. In 8 avonden leer je om je relatie op ongekende wijze te vernieuwen en verdiepen.
Mail of bel voor meer informatie hieroover

Als je verliefd wordt stem je als vanzelfsprekend en spontaan af op je partner. Je bent je intens van elkaar bewust en op een verrukkelijke manier gevoelig voor elk gebaar, elk woord, elke gevoelsuiting van je partner. Je voelt je veilig en verbonden. Maar in de loop van de tijd raakt deze emotionele antenne verstoord en lijkt de liefde te verdwijnen. Irritaties steken de kop op en de verbinding wordt bedreigd.
Het voelt alsof je vastzit in een patroon en je weet vaak niet meer hoe je dit kunt doorbreken. Je zou dat wel willen maar heftige emoties drijven jullie juist verder uit elkaar. De een trekt zich nog meer terug, de ander wordt steeds dwingender. Kortom, niet de relatie die je voor ogen had en waarin jullie tot bloei kunnen komen.

  • Je hebt het gevoel dat jullie in een machtsstrijd zitten
  • De seks is ver te zoeken

  • Je voelt je gevangen in je relatie

  • Je vindt je relatie saai; het gaat wel aardig maar je mist de liefde en de diepgang.

Chiel en Ine Marckmann, ZO-therapeuten, 40 jaar getrouwd:


“Het is echt mogelijk om de liefde en het plezier in je relatie te hervinden.”

In de veilige context van onze begeleiding leer je op een vriendelijke manier naar je relatie te kijken. Je gaat het patroon van jullie relatie herkennen; dat je steeds weer op dezelfde onhandige manier probeert om elkaar te bereiken. Je gaat ook begrijpen waarom jullie zo op elkaar reageren.
Deze patronen zijn gebaseerd op een beperkt begrip van hoe relaties werken en de essentiële rol die onbewuste emoties hierin spelen. In de veilige context van de relatietherapie leer je hoe je aanwezig kunt blijven bij deze emoties van jezelf en van je partner en daarmee creëer je – gek genoeg – de verbinding en de liefde waar je in al je onhandigheid naar op zoek was.
Die verbinding is een prachtige basis om de moeilijkheden die het leven nou eenmaal biedt, aan te kunnen gaan met elkaar. Dit proces zal zeker niet alleen je partnerrelatie ten goede komen maar ook doorwerken in andere relaties.
Onze visie en onze aanpak zijn gebaseerd op de Emotionaly Focussed couple Therapy (EFT) van Sue Johnson waarbij we mede geïnspireerd zijn door onze eerdere opleiding in de Zijnsoriëntatie .

Meld je aan voor relatietherapie