Over ons

Chiel en Ine Marckmann

Wij, Chiel en Ine Marckmann zijn 40 jaar getrouwd. Wij hebben twee volwassen kinderen en vier kleinkinderen. Ine: “In die 40 jaar van ons huwelijk was het af en toe noodzakelijk om onze relatie te revitaliseren, terwijl we soms eerder aan een scheiding dachten op die momenten. Dat heeft ons een heel vervullende intieme relatie gegeven.” Deze eigen ervaring is onze motivatie om andere paren in dit proces behulpzaam te zijn.

Wij zijn opgeleid tot Zijnsgeoriënteerd begeleider/coach en wij hebben trainingen in Emotional Focussed Couple Therapy (EFT) gevolgd. Vanuit deze ervaring en kennis geven wij al meer dan 15 jaar relatiebegeleiding. Chiel: “Vooral het feit dat wij als echtpaar begeleiden, blijken onze cliënten behulpzaam te vinden. Het geeft hen een gevoel van veiligheid en herkenning.”

Vaak merken stellen al na enkele bijeenkomsten een positieve ontwikkeling in hun relatie. Na tien tot vijftien sessies ervaren de meeste van hen weer liefde met elkaar. Zij hebben in de begeleiding dan voldoende inzicht en ervaring opgedaan om dat ook zelfstandig thuis voort te laten duren. Van ex-cliënten horen we regelmatig dat onze begeleiding hun relatie blijvend ten goede heeft veranderd, ook als ze dat zelf helemaal niet meer verwacht hadden.

Chiel en Ine Marckmann richtten in 2011 ZO aan de Maas op. Sindsdien werken zij samen met hun vijf collega’s in hun sfeervolle nieuwe pand in het Lloydkwartier te Rotterdam.

Meld je aan voor relatietherapie

Ine Marckmann

‘Nooit geweten dat basisveiligheid in mijn nabije relaties zo belangrijk was’.

Al zolang ik me kan herinneren ben ik op zoek geweest naar de ‘waarheid’, niet wetende wat ik daar nou precies mee bedoelde. Nu vele jaren en opleidingen verder kan ik zeggen dat het liefde is waar ik naar zocht. Maar liefde is een loos begrip zonder context waar die ervaren kan worden. Zijnsorientatie heeft me de goede richting gewezen. Maar mijn fascinatie voor relaties en verbondenheid bracht me bij EFT (Emotionally Focused Therapy). Dat bleek de juiste context voor mij waar ik kon leren hoe liefde van ‘vlees en bloed’ kon worden. Liefde heeft alles te maken met de behoefte aan basisveiligheid in onze nabije relaties. Als die basisveiligheid er is, is er ruimte om ‘in elkaars hart te leren kijken’. Deze ervaring had en heeft nog steeds een enorme uitwerking op de relatie met mijn partner. De ontdekking dat een diep bevredigende intieme relatie echt mogelijk is, inspireert mij om mijn ervaring met anderen te delen.

* opgegroeid in een groot Brabants gezin * afgestudeerd zangpedagoge aan het Brabants Conservatorium * onderwijzeres * muziektherapeute * lichaamsgericht therapeute * grootmoeder * External training EFT * Zijnsgeoriënteerde therapeute en coach bij ZO aan de Maas *

Je kunt me bellen:06-21200814

Chiel Marckmann

“Geluk is uitsluitend te vinden via de helderheid van je eigen geest”.

Twintig jaar geleden werd mij door een ingrijpende ervaring duidelijk, dat ik het leven niet zo in de hand had als ik dacht. Voor mij als nuchtere en doortastende Delfts ingenieur was dat een hele schok. Zijnsoriëntatie gaf mij inzicht in het bestaan van mijn primitieve overlevingsmechanismen waarmee ik mezelf ongelukkig maak. Door de visie en werkwijze van EFT heb ik langzamerhand kunnen leren om mij niet meer te laten leiden door die primitieve overlevingsmechnismen. Ik kan daardoor minder defensief en gesloten zijn en meer open en nieuwsgierig zijn naar alles wat er plaats vindt. Ik noem dit het geluk van de ongecompliceerdheid. Ik wil er aan bijdragen dat elk mens dit kan ervaren.
Naast relatietherapie train ik leden van een management-team om op een creatieve manier met elkaar samen te werken waardoor er weer plezier ontstaat en de effectiviteit toeneemt.
Ook train ik ondernemers om meer vertrouwen te krijgen in hun managementteam opdat de organisatie niet meer alleen op hun schouders hoeft te rusten.

* in 1973 afgestudeerd in Delft in de werktuigbouwkunde * werktuigbouwkundige op een werf in Brazilië * bouwer van baggermaterieel en later directeur van IHC Merwede * External training EFT * 6 jarige Zijnsgeoriënteerd opleiding tot coach/begeleider * Relatiebegeleider op basis van EFT bij ZO aan de Maas*

Je kunt me bellen: 06 224 25 118