Hoe werken we?

Wij beginnen met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit gesprek is een ontmoeting waarin we kijken of deze begeleiding wenselijk is. Na het beantwoorden van een vragenlijst starten we met een serie van 6 zittingen van anderhalf uur om de twee á drie weken. Tijdens de laatste zitting evalueren we onze samenwerking en besluiten we om de begeleiding af te ronden of voort te zetten..
In de begeleiding zelf starten we meestal met een concrete situatie of terugkerend patroon in de relatie waar jullie niet tevreden over zijn. Van hieruit gaan we bekijken op welke oude opvattingen, met de daarbij behorende emoties, jullie dagelijks handelen gebaseerd is en hoe je deze situatie hier en nu kunt doorbreken.

Voorbeelden van thema’s die uitgangspunt van de begeleiding kunnen zijn:

  • Communicatie (we praten langs elkaar heen)

  • Liefde en Seksualiteit (de een wil intiem zijn de ander wil seks)

  • Machtsstrijd (hij/zij moet altijd gelijk hebben)

  • Opvattingen over opvoeding (de een is zo onvoorzichtig, de ander is zo overbezorgd

De sessies worden door paren zelf opgenomen en thuis teruggeluisterd. Aan de hand van onze vragen wordt er dan een korte reflectie gemaakt die eventueel als uitgangspunt voor het volgende gesprek kan dienen.
We geven ook bepaalde oefeningen mee om thuis te trainen. Deze oefeningen zijn gebaseerd op het doorbreken van jullie gewoontepatroon.
De relatiesessies duren ca 90 minuten en kosten 147,50 per sessie (incl. BTW).

Meld je aan voor relatietherapie